maandag 8 juni 2009

The Day has begun....

Vandaag is het dan echt een feit geworden. Het officiële startschot van 23 archiefdingen is gegeven. Vandaag gaan een aantal archieven in navolging van diverse bibliotheken wat intensiever aan de slag met web 2.0 toepassingen en bekijken hoe daar als archiefinstelling profijt van kan worden getrokken. Welke nieuwe doelgroepen kunnen er worden aangetrokken


3 reacties:

Ton de Looijer zei

Ha VP, gaan die bezoekers 'way in' of 'way out'. Want ja, we willen natuurlijk wel digitaal hé ;-).
Leuk om te lezen dat jij de cursus rechtstreeks koppelt aan het profijt wat wij als archiefinstelling daaruit kunnen trekken - daarbij meer gericht op applicaties -. Misschien toch meer een IT-invalshoek (of ik lees je blogpost niet goed).
Als je de huidige instelling voor reacties (waarbij deze onder het bericht worden ingesloten) wijzigt in 'hele pagina', dan wordt het wat comfortabeler om reacties toe te voegen en uit te lezen. Stay tuned!

Virtual Personality zei

We gaan voor digitaal, maar ik moet er eerlijksheidhalve wel bij vermelden dat ik contact met andere in de traditionele vorm toch eigenlijk wel prettiger vind. Je moet van de digitale vrienden regelmatig een backup maken anders ben je ze zo kwijt !!

De opmerking over de reakties mag je wat verder uitleggen, want ik heb je advies volgens mij opgevolgd, maar zie nog niet het resultaat wat ik ervan verwacht.

Ton de Looijer zei

Ik denk dat veel vrienden tegenwoordig een digitale equivalent kennen. Maar er is natuurlijk altijd sprake van en/en en niet van of/of. Gelukkig maar... Daar staat tegenover dat ik digitaal 'vrienden' maak die ik in RL niet of slechts met veel moeite zou hebben gemaakt. In die zin beschikken social media over mogelijkheden om veel laagdrempeliger met mensen in contact te komen. In die zin is het voor mij een waardevolle aanvulling.

Overigens valt er weinig meer uit te leggen want de instellingen staan inmiddels op 'volledig':-)

 

blogger templates | Make Money Online