vrijdag 12 juni 2009

You're simply the best......

....better than all the rest. Dat is wat Tina Turner destijds zong. Ja, die oude dame, laat het haar maar niet horen !, die maar geen afscheid kan nemen van de belangstelling en aandacht die ze krijgt als ze optreedt. Want ik ga er toch vanuit dat ze haar schaapjes wel op het droge zal hebben. En vreemd genoeg kan ik het, met grote uitzondering, van haar nog heel goed verdragen dat ze onlangs nog op het podium stond.

Maar daar wilde ik het nu niet over hebben. Het ging me meer over "the best". Is dat niet waar het in onze samenleving toch vaak om draait ? Over het goed, beter, best ?

Vroeger, long-time-ago, toen ik nog op school zat, wilde ik al graag de beste van de klas zijn. Maakte niet uit waarin, liefst in alles. Het bleek natuurlijk al snel dat het ene me beter afging dan het andere. Iets later kwam de muziek en de sport, want ook ik deed ooit aan sport. Ook daar was in beginsel mijn doelstelling om de beste te zijn en de prijzen binnen te slepen. Prijzen hebben we, want al snel bleek dat ik toch meer een teamplayer was, gewonnen. Maar ook hier werd al snel duidelijk dat ik niet in alle disciplines de beste was. Nog steeds wil ik het beste en dan met name voor mijn kinderen.

Nu probeer ik op mijn manier het nieuws toch wat bij te houden. Inmiddels doe ik dat op diverse methoden van de redelijke traditionele methode zoals lokale kranten, radio en TV, maar ook via de wat modernere kanalen zoals het internet (krantensites, nu.nl, etc.) tot en met RSS op mijn Smartphone. Zo kreeg ik gisteren het bericht te zien op het Journaal over de transfer van Christiano Ronaldo van Manchester United naar Real Madrid. Niet dat ik hier nu wil beweren dat hij de beste voetballer is, maar gezien hetgeen tijdens het Journaal werd verteld, zou je toch minimaal kunnen zeggen dat die indruk wordt gewekt. En toen dacht ik heel even bij mezelf, waar is het bij mij toch verkeerd gegaan?


Maar plots bedacht ik me.......................


Ik realiseerde me dat ook ik de beste ben, maar dan op mijn manier! En laat die aanbieding nu maar komen ;-)

3 reacties:

Ton de Looijer zei

Kijk ook even hier

Virtual Personality zei

Enne wat is nou de moraal van het verhaal ? ;-)

Ton de Looijer zei

Dat je dicht bij jezelf moet blijven (personal brand), en als je 'uitstapjes' maakt ervoor waakt niet je eigenheid en authenticiteit te verliezen. Goh, zo'n zin maak je niet twee keer op een avond ;-).

 

blogger templates | Make Money Online